Avocatura pro bono: FIDASmart este alături de Homeless Animal Hospital în proiectul național de acordare de asistență medicală animalelor fără stăpân

Articol LegalMarketing

Dincolo de tranzacții uriașe sau de recunoașterea meritelor de către prestigioase directoare internaționale sau publicații de top din sfera avocaturii de business, FIDASmart a dezvoltat și o componentă puternică de CSR prin susținerea unor proiecte sociale cu impact.

Avocații FIDASmart au oferit asistență juridică pro bono în primul proiect social dedicat animalelor fără stăpân sau care provin din familii cu venituri reduse – Homeless Animal Hospital dezvoltat de asociatia de veterinari World Animal Veterinary Emissaries.

“Avocatura înseamnă mai mult decât proiecte de succes. Expertiza juridică dobândită de-a lungul anilor poate fi pusă și în folosul comunității, în dezvoltarea și sprijinirea unor proiecte sociale. Dragostea noastră pentru animale și dorința de a ajuta ne-au determinat să susținem proiectul Homeless Animal Hospital, oferind asistență juridică asociației gazdă în desfășurarea campaniilor de strângere de fonduri”, declară Selena Stan, Partner FIDASmart.

Proiectul găzduiește un Centru ABC Animal Birth Control care oferă sterilizare gratuită cățeilor și picisilor în pericol de a se înmulți necontrolat.

În cadrul proiectului sunt tratate cazuri grave de căței și pisici accidentați pentru care nu există nimeni care să poată achita costurile tratamentului. În cazuri de traumatisme, tratamentul se poate ridica la câteva mii de lei. Pacienții tratați aici beneficiază de condiții moderne de spitalizare și tratament care pot să concureze cu spitale de renume din Europa.

„Peste tot în lumea capitalistă, sistemul veterinar este unul privat în care medicii veterinari tratează animalele contra cost indiferent din ce medii sociale provin acestea. 

Nu există scheme de ajutor pentru animalele fără stăpân sau pentru cele din adăposturile publice.

Numărul considerabil de animale fără stăpân care cad victime accidentelor rutiere sau înmulțirea necontrolată a animalelor, pun o presiune enormă pe umerii veterinarilor care se regăsesc de multe ori în imposibilitatea de a ajuta un animal în suferință.  

Gradul crescut de sărăcie din România face ca gradul de suferință tăcută a animalelor netratate, abandonate sau eutanasiate din motive economice, să fie foarte mare. 

Asociația World Animal Veterinary Emissaries a reușit să construiască un spital modern lângă București unde animalele indiferent de situația în care se află primesc îngrijire. Încercam să punem problemă costurilor pe un plan secund sau chiar să o ignorăm pentru că de cele mai multe ori nu există nimeni care să poată acoperi costurile cu animalele fără companion uman. În acest sens a fost creat Homeless Animal Hospital Project, un proiect bazat pe donații publice și care facilitează accesul animalelor fără posibilități materiale la tratament și practic la o nouă șansa la viață.” declară Dr Aurelian Ștefan

Scopul principal este dezvoltarea proiectului și în țară, acolo unde nevoile sunt enorme. Mai exact, asociația plănuiește construcția a încă șase spitale la Cluj, Timișoara, Iași ,Craiova, Constanța și Sibiu.

World Animal Veterinary Emissaries a sterilizat până acum 65.000 câini și pisici , a printat și distribuit 17.000 broșuri educaționale, și a creat primul proiect de ajutorare a animalelor fără stăpân care au nevoie de îngrijire medicală.

FIDASmart este o echipă dedicată de profesioniști – compusă din avocați și consultanți colaboratori în domeniul financiar-fiscal – cu o vastă experiență în consultanță de business. Partenerii FIDASmart – Selena Stan și Florin Dobre – sunt specializați în tranzacții de M&A și, respectiv, în insolvențe și restructurări, complementar cu asistența juridică oferită în legătură cu activitățile de zi cu zi ale clienților.

În 2018, FIDASmart s-a remarcat, între altele, prin implicarea în calitate de avocați ai vânzătorilor în tranzacția de vânzare a grupului A&D Pharma către Penta Investments, tranzacție evaluată de presă la peste 300 milioane euro.